Птахівництво ЄС бореться з COVID: названі терміни відновлення галузі

Після декількох років зростання птахівничий сектор Європейського Союзу в 2020 р покаже помірне скорочення, а потім відновиться в 2021 р, хоча і більш повільними темпами, ніж до COVID.

Зокрема, падіння виробництва курячого мʼяса в 2020 р складе 1,6%, передає poultryworld.

Експерти повʼязують зниження з карантинними заходами в більшості країн ЄС-27, а також тимчасовим призупиненням роботи готелів і ресторанів.

Хоча попит на куряче мʼясо постраждав в меншій мірі, ніж на інші його види, втрата продажів в сегменті громадського харчування не була повністю заміщена продажем курки для домашнього вжитку.

У більшості країн підприємствам по забою і переробці курячого мʼяса довелося переключитися з оптових продажів на продажі в роздрібний сектор для населення.

На поточний момент практично всі європейські країни демонструють зниження виробництва в 2020 р. Виняток склала лише Німеччина, де внутрішнє споживання залишалося високим.

Джерело: agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *