Харківщина збільшила виробництво курятини майже втричі

Агропромисловий потенціал Харківської області не забезпечує потреби внутрішнього ринку в більшості видів продукції, але займає провідні позиції на зовнішніх ринках з експорту соняшникової олії, зернових культур та іншої продукції.

Про це AgroPortal.ua повідомили в Департаменті агропромислового розвитку Харківської ОДА.

Відзначається, що за 9 місяців 2020 року мʼяса курей, свіжого і охолодженого вироблено 13,6 тис. т, що в 2,8 рази більше аналогічного періоду минулого року. Такі показники забезпечили Харківщині 4-е місце серед областей України.

Також в департаменті повідомляють, що за цей період збільшилося виробництво соняшникової олії нерафінованої на 2,5% — до 266,7 тис. т.

Виробництво ковбасних виробів та продуктів з мʼяса склало 18,1 тис. т, що на 6,4% більше аналогічного періоду минулого року.

На 11,8% більше вироблено масла вершкового жирністю до 85% — 3,6 тис. т.

Джерело: agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *